Plotseling

zaterdag 5 september 2009

En dan is het toch zomaar ‘ineens’. Hoe tegenstrijdig, na zo lang wachten zou een abrupte overgang niet mogelijk kunnen zijn.  De buitenwereld is opgehouden te bestaan. Er zijn geen dagen van de week, geen journaals, alles concentreert zich rond die ene dag: 30 augustus.  Buiten regent het, soms schijnt de zon, ik zie de druppels op het raam of een straal zonlicht zonder het te registreren. Zat ik eerst wekenlang op het dakterras, nu ben ik vergeten hoe de buitenlucht voelt.

Er zijn deze week geen eigen beslissingen. Ik word geleefd. Ik strompel door het huis en er is iemand die stofzuigt, de was doet, de vaatwasser in- en uitruimt en aan mij vraagt of hij nog iets kan doen. Ik ben een beetje licht in mijn hoofd van een week niet slapen.  In de slaapkamer ligt een derde te slapen. Ze huilt soms, dan wil ze drinken, sabbelen, of iets anders wat wij niet begrijpen omdat we haar taal nog niet spreken. Ze heeft een poppekopje dat een serene rust uitstraalt als ze slaapt. Haar ogen zijn donkerblauw en als ze ’s nachts naast me ligt, wakker en op zoek naar haar voedselbron, is het alsof ik iemand aankijk uit een andere wereld.

Als we ’s ochtends wakker worden na een uurtje slaap verder, is ze er nog steeds. Ik moet erom lachen. ‘Ze is er nog steeds’, zeg ik. Lotus is geboren en plotseling is alles anders.

8 reacties:

 1. Ina:

  Ze is er en er nooit niet geweest!
  Heel veel geluk met z’n drietjes.

 2. maarten:

  Alles anders… gefeliciteerd!

 3. david:

  Proficiat! Ik neem af en toe een kijkje op je mooie weblog en had al zo’n vermoeden (mijn moeder wist natuurlijk meer) dat zoiets stond te gebeuren. Ik wens jullie heel veel plezier met z’n drieen en natuurlijk heel veel sterkte. Inmiddels weet ik van heel veel anderen hoe mooi maar ingrijpend zoiets is.

  Liefs
  David

 4. Victor:

  Prachtig opnieuw! Een genot om te lezen. Van harte en veel succes de komende tijd.

 5. merlijn:

  Dankjulliewel!!

 6. IMS:

  Ik heb een dochtertje
  Kleïs
  een gouden bloem gelijk

  Ik zou haar niet
  willen ruilen
  voor heel Lydië

  Nee, zelfs niet
  voor het lieflijke
  Lesbos

  – SAPPHO –
  Vertaling: Aart R.P. Wildeboer en Pierre J. Suasso de Lima de Prado

  Gefeliciteerd! Heel veel geluk met z’n drieën en sterkte met de gebroken nachten!

 7. Jet:

  Wat een mooi verhaal.
  Wat een prachtige naam.
  Heel veel geluk.
  Jet

 8. Kamil:

  Gefeliciteerd! En wat een mooie naam!

Plaats een reactie