Dekentjeswens

zaterdag 14 februari 2009

Het had lang geduurd voordat het gelukt was de kaarten van de kastdeur te verwijderen. De kerst- en nieuwjaarsgroeten die al begonnen waren met verbleken, muf te ruiken. Toch kreeg ik mezelf maar niet zo ver ze weg te halen, al irriteerde de aanblik me iedere dag weer.

En toen kwam de nieuwe stroom kaarten alweer binnen. Kaarten met als strekking  ‘gefeliciteerd’ . De ene wat uitbundiger dan de andere, sommige zelfs met een klein cadeautje.  Andere met de wens vooral ’te genieten.’  Maar ik wist nog niet hoe ervan te genieten. Ik legde de kaarten op een stapeltje, de cadeautjes in een doos. De kastdeur bleef voorlopig leeg.

Ik begon me af te vragen wat er met genieten bedoeld werd. Vaak viel ik overdag in slaap op de bank. Ik had geen zin om dingen te doen. Ze zeiden: Het went, straks ben je minder moe. En je hebt er negen maanden de tijd voor. Maar die negen maanden leken me een lachertje, want er was nu al een flink deel van voorbij.

Ondertussen genoten andere mensen wel. Dat waren meestal mensen die blij waren dat ik nu eindelijk in hetzelfde schuitje als zij zat. ‘Gezellig!’ vonden ze. Sommigen verheugden zich al op hun nieuwe functie, van moeder naar oma bijvoorbeeld. Het is leuk! riepen ze.

Het is leuk, dacht ik. Het is leuk, en ik had dit toch echt zelf gewild.

Toen ik een cadeautje voor een bevriende baby moest kopen, liep ik zomaar door naar de afdeling wieg, bedje, dekentje. Het waren die dekentjes die ’t ‘m deden. Ik merkte dat ik een dekentje van de stapel pakte. Het liefdevol een paar keer omdraaide. De prijs bekeek. Me voorstelde hoe dat dekentje er thuis uit zou zien in een bedje, in een kamer waar nu nog een bureau stond. Ik wil dat dekentje hebben, dacht ik.

8 reacties:

 1. Anoniem:

  Ik zeg lekker wel “gefeliciteerd” hoor! En die negen maanden moeheid zijn peanuts vergeleken met wat daarna komt dus… (je bent gewaarschuwd :-) )

 2. IMS:

  Aangezien je al het andere gras al voor mijn voeten hebt weggemaaid, moest ik iets anders verzinnen. Op het gevaar af dat je ‘m allang kent want ‘hij’ is niet nieuw: The Mom Song: http://www.youtube.com/watch?v=ESe-AysF9mw.

 3. maarten:

  Wel, gefeliciteerd met een dekentje… en straks iemand die onder een dekentje ligt :)

 4. Ina:

  De wereld is zo lelijk nog niet. En wordt alsmaar mooier :-)

 5. mijmerlijn:

  Dank dank dank, antwoord ik dan toch maar zoals het hoort. ’t Went steeds meer!

 6. Plien:

  Ik vind het inderdaad ook heel gezellig! Wanneer gaan we tesaam winkelen en theedrinken?

 7. Marijn:

  Wat een leuk nieuws. Is dit het begin van een elftal? Binnenkort dus niet meer Mijmerlijn maar Mamerlijn.

 8. Marloes:

  Nee hoor, de zwangerschap is het vervelendst. Het wordt daarna alleen maar leuker!

Plaats een reactie