Van alles wat

woensdag 31 oktober 2007

De theelepels stammen uit de tijd dat we net uit huis waren en vonden dat we wel konden bezuinigen op theelepels. Daarom staat er ‘La Place’ op. Ik slaap in een t’shirt waarin ik de tally ho heb gereden. Dat is een wedstrijd waarin je te paard heel hard moet stappen draven galopperen zonder zadel en zweep. Het is een erg oud shirt. Ooit droeg ik een bril en mijn fotoboek begint op mijn zestiende, toen ik lenzen had. Nu heb ik weer een bril want zestien jaar geleden konden ze niet voorzien dat altijd maar lenzen dragen misschien heel slecht voor je ogen kan zijn op de lange termijn. Ik draag ‘m alleen als ik thuis ben. Vrijdag moet ik weer naar de oogarts en ben bang voor het vonnis ‘je mag voorlopig geen lenzen meer in’. Zondag gaat een vriendin voor het Wereld Natuur Fonds meedoen aan een duik in de zee en ik ben bang dat ik mee moet doen omdat me dat een beter gevoel geeft over mijzelf ook al weet ik nog niet wat de dieren aan mijn bibberende lijf zullen hebben.

Ik heb de doos van de zolder uitgepakt en weer ingepakt in dezelfde doos. Er lag een gitaarboek van The Doors in en ik dacht toen dat ik Riders on the storm op de gitaar kon spelen, er zat een e en a-akkoord in. Ik vind nieuwe dingen eng en noem het ‘spannend’. Soms hoor ik mijzelf zeggen dat veranderingen goed zijn. Ik weet niet waarom bovenstaande constateringen in een stuk tekst staan.

3 reacties:

 1. Ayert:

  Die theelepels zijn de fijnste van allemaal. Jammer dat mijn t-shirt verdwenen is, ergens in de afgelopen jaren.
  En dan die bril. Mij gaat het inmiddels aardig af. Maar als jij de jouwe ook moet dragen, lopen we de bijdehante broeders misschien weer tegen het lijf. Maar dan zijn we voorbereid. In tegenstelling tot 17 jaar geleden.
  Ik zag mezelf gisteren ook terugmailen dat ik misschien wel die zee in duik…
  Jouw ‘on-u-wehegon, bound for maharket’ was heel mooi. En jouw slow versie van ‘love. me. tender.’ is ook onvergetelijk.

 2. Ina:

  En als je zoon Haus of de raaizing sun zingt, met gitaar, dan weet je dat je oud bent.

 3. elsje:

  @ina, of op de piano speelt, zonder enig idee te hebben wat dat voor werkje is ;-)

Plaats een reactie