Hervonden vriendschap

vrijdag 13 april 2007

Er was een groot terras, er was een weids uitzicht over het IJ, en er was wij. Er was geen ongemak, er waren geen stiltes, of overpeinzende stiltes op de juiste tijd, en er was jaren bijpraten. Ondertussen gaven we elkaar herinneringen terug.

Waren we veranderd? Wat ouder, misschien wat wijzer, misschien wat zelfverzekerder. Er waren nu andere dingen om over na te denken dan school, muziek en uitgaan. Maar veranderd? Ik vond van niet. We lachten om dezelfde grappen, vonden vroeger terug, wisten weer waarom.

Het werd donker. De riviercruise onder Duitse vlag draaide vlak voor ons terras en iemand zwaaide.

2 reacties:

  1. maxentia:

    Bij sommige vrienden uit het verleden blijft het altijd zo, en bij anderen weet je niet meer wat te zeggen. Raar. Mooi stukje.

  2. AnnaDenise:

    Ik heb ook zo’n vriendin. Soms zie ik haar jaren niet, maar als ik haar zie, is het altijd goed. Fijn is dat.

Plaats een reactie