Mijmeringen in een stad in april

donderdag 5 april 2007

Met de komst van april is levenzonderagenda ook begonnen. Dat bewust┬ niet afspreken┬ is nog best lastig.┬ Maar we gaan dapper verder.

Tussen alle wel of geen afspraken door┬ had een van de personeelsleden van┬ de kringloopwinkel, een groffe luidruchtige man, het over bier. ‘Ik moet wel bier hebben hoor’, schreeuwtzegt hij. ‘Biribiri!’

Ik stelde me ineens voor dat ik het was die dat zei, zo, op die manier. En dat dat dan ineens heel erg raar zou zijn. Terwijl ik ook best van een biertje houd op z’n tijd. En dat uiterlijk je bepaalde restricties oplegt. Maar dat dat ook beschaving kan heten. Of juist een keurslijf. Wie zal ’t zeggen.

3 reacties:

 1. Anoniem:

  ‘Biribiri’
  -gniffel-

 2. Ratz:

  Geen anonieme gniffel maar dat was Ratz
  -nog steeds gniffel-”
  ‘Biribiribiribiri’ als het iets te lang duurt.

 3. kimos:

  haha, als jij het zou doen zou het heel grappig zijn!
  een groffe luidruchtige kringloopwinkel-man kun je er alleen niet van worden.
  je zou het voornamelijk zelf raar vinden, maar als je nu alleen was geweest en meteen had ingehaakt denk ik dat hij dat direct had opgepikt en julle even later in een cafe hadden zitten brullen.
  lijkt me altijd zo leuk dat es te doen, zo even iemand anders zijn.
  en ik meen me te herinneren dat ik jou nog de vreselijkste teksten op bestaande melodietjes heb horen zingen…. maar wel alleen in besloten kring of in het buitenland… (we hebben het wel geprobeerd)

Plaats een reactie