Hiep hiep hoera!

maandag 2 april 2007

Dit had een bespiegelende dag kunnen worden. Zo van ‘we zijn al een aardig eind op weg en zouden we niet eens nodig zaken moeten veranderen’. Maar zo gaat dat elk jaar en volgend jaar zou ik willen dat het nog maar dit jaar was dus waarom zou ik niet gewoon maar alles nemen zoals het komt en me erbij neerleggen. Niet dat ik een andere keuze heb.

Negentien vond ik ooit heel oud. Ik vond toen dat ik nog niet toe was aan negentien omdat ik dit en dat nog niet had gedaan. Dat dit en dat kon vanalles zijn. Ik werd toch negentien, ook daar viel niets aan te veranderen. En elk jaar was het van ‘zo oud alweer, het klopt niet, er moet nog dit en dat gebeuren’. Inmiddels bekend terrein zou je denken.

Dus ik heb vrijgenomen en neem het ervan in de zon en ik mag doen waar ik zin in heb. Van mezelf. Gewoon, omdat ik best aardig ben en dit en dat altijd nog kan, of niet, want hoe belangrijk is dit en nou helemaal.

7 reacties:

 1. Fien:

  @Merlijn: Gefeliciteerd meid. Hoe oud ben je geworden? Of heb je een leeftijd bereikt waarop je geen antwoord meer geeft op zo’n vraag? ;-) Geniet van je vrije dag/middag! Dat mag als je jarig bent.

 2. kimos:

  gefeliciflap lieve lijn!
  mij werd ook gevraagd: waar hoop je over tien jaar te zijn?
  gelukkig, was het enige dat (wat?) ik kon bedenken.
  maar heb je dan verder geen plan?
  ja, plannen genoeg, maar nee, ik heb nooit een idee gehad waar ik over tien jaar zou zijn, behalve gelukkig (hopelijk) en waar ik op dat moment gelukkig mee zal zijn merk ik meestal vanzelf.

 3. pironik:

  gelukkige verjaardag!

 4. Plien:

  Met terugwerkende kracht van harte!

 5. Merlijn:

  @ Fien: Misschien moet ik niet flauw doen en er gewoon voor uit komen. Dat is best moeilijk omdat ik het zelf nog niet helemaal geaccepteerd heb. Maar er is niets aan te doen, dus daar komtie dan:….32…..

 6. Ina:

  Ik ben net zo oud als mijn moeder toen ik 13 jaar was en/maar/want al 24 jaar negentien. Het enige lastige daarvan vond ik de verandering van ‘oude ziel’ in ‘jonge geest’.
  Maar verjaardagen blijven prettig. Van harte!

 7. Eiske:

  ooohhhh, wel heel erg terugwerkende kracht, maar gefeliciteerd lijntje,
  tja, de jaren vliegen!
  Liefs Eiske

Plaats een reactie