Je moet iets overhebben voor een goed verhaal

zondag 25 maart 2007

Ik moest vooral wennen aan het lopen op skischoenen. Stijf als een robot duwde ik steeds het ene en dan weer het andere been naar voren. Het leek of iedereen veel soepeler liep dan ik. De schoenen uittrekken was geen optie want op sokken was het apres ski-gebeuren niet echt begaanbaar. Ook een vreemde gewaarwording: zitten op de wc met die harnasjes aan. De afstand wc-bril/voeten klopte ineens niet meer en ik moest denken aan wat ooit hetzelfde had gevoeld:

Het is net alsof ik met rollerskates aan op de wc zit.

Maar de laatste keer dat ik met rollerskates aan op een wc had gezeten kan niet minder dan twintig jaar geleden geweest zijn.

Maar het wende, zoals ook het skien zelf wende. Na de eerste dag gingen de skibewegingen ’s nachts gewoon door. In de ochtend durfde ik eigenlijk niet meer te skien, maar onder het wakend oog van Jean Luc of Jean Louis, daar zijn we nooit helemaal uitgekomen, kwam ik toch elke keer weer ongedeerd de berg af. En op de derde dag was ik zelfs steeds aardig snel beneden, hoe belabberd mijn skien er verder ook uitzag. De angst was weg.

Er moest natuurlijk nog wel even een winters sfeertje aan te pas komen na al die zonneschijn en zonder jas want ik stik van de hitte-praktijken. Dus ging het sneeuwen, werd het ijzig koud door een harde wind, was de piste niet meer goed zichtbaar, waren hoogtes niet in te schatten, was de bovenkant van de sjaal bevroren, hingen er ijspegeltjes aan de wimpers en waren we tot overmaat van ramp de weg kwijt.

Straks hebben we een mooi avontuur te vertellen, dacht ik toen ik mij met bevroren tranen een weg naar beneden zocht. Spreken ging toen al niet meer.

2 reacties:

  1. Ina:

    Prachtig verhaal op de dag dat ik een citaat van een britse journalist noteerde: Never spoil a good story with facts.

  2. Hilde:

    En volgend jaar gaan we verder oefenen! Met of zonder heftige sneeuwbuien!!!! En dan worden jouw bochtjes heel soepel en mooi om naar te kijken en durf ik wat harder de berg af!
    KUS

Plaats een reactie