Het is tijd

vrijdag 9 maart 2007

We droomden van een agendaloos leven. Van spontane afspraken. Van nog spontaner binnenvallen, al durfden we hier eigenlijk niet aan te denken. Van avonden alleen op de bank, zonder verplichtingen. Van verveling.

2007: Overvolle agenda’s. Sociale afspraken lijken verworden tot verplichtingen. Moeten we niet weer eens bijpraten? Ja, zeker, heel snel! Snel is een rekbaar begrip, maar weet je, dat ligt niet aan de intentie. O, heb jij dat ook? Nou, dan kunnen we misschien over twee maanden afspreken? Dat klinkt wel ver weg hè? Ja, maar de tijd gaat tegenwoordig gelukkig erg snel, dat scheelt.

Gelukkig erg snel?

Waar is de tijd van spontaan afspreken gebleven? Met weemoed terugdenken aan uren koffie drinken en zullen we een borrelhapje nemen? Ja, lekker, ik wil wel een wijntje.

We stoppen ermee, weg met dit eerste scenario! April wordt afspraakloos. We nemen de tijd terug in eigen handen en bepalen zelf wel waar we wanneer zin in hebben. Spontane feestjes krijgen weer een kans: www.levenzonderagenda.nl

We zijn niet de enigen die dit een goed plan vinden.

Doe je mee?

1 reactie:

  1. Lotte:

    Goed idee! Ik ben benieuwd hoe ik je volgende maand aantref! :)

Plaats een reactie