De jammere waarheid

dinsdag 13 februari 2007

Echt, het was niet mijn bedoeling om de waarheid te spreken maar ik kon niet anders.

Dan moet je me maar niet tegenkomen om half vier ’s nachts in een smerig, oud punkcafé, hoewel de benaming punkhol de plek meer eer aandoet. Maar wel een plek waar het altijd gezellig is want we komen er pas na drie uur als alle normale cafés dicht zijn en waarom zouden we het dan niet leuk gaan hebben daar, anders waren we wel naar huis gegaan nietwaar. Dus we dansen op oude plaatjes van The Ramones en op nog veel obscuurdere plaatjes die ik niet ken maar het klinkt zo lekker ruig en we hebben het zo leuk met elkaar dus dansen zullen we en okee doe nog maar een bier, eentje hoor want ik ga hierna naar huis, echtwaar, en we lachen om deze grap.

En als je me dan aanspreekt vind ik dat heel erg leuk, ik ben echt in voor een praatje, en dat je een collega blijkt te zijn vind ik heel erg grappig, juíst heel grappig, ik had namelijk nooit (maar dan ook echt nooit) gedacht jou hier tegen te komen, uitgerekend jou kan ik wel zeggen.

Maar waarom moest je nou over werk beginnen?

5 reacties:

 1. Ratz:

  Op de allerheetste dag van het jaar 1996 speelden The Ramones in de bezetting Johny (r.i.p.), Joey (r.i.p.), Marky en C.J. in Paradiso in wat later bleek de allerlaatste tour te zijn. Adios Amigos. Bij het intro van The Good, The Bad and The Ugly droop het zweet al met liters van het pafond af. Merlijn was daarbij! Heeft dus zelfs live The Ramones meegemaakt! Wie kan dat zeggen?

  2e scene:
  Merlijn houdt het pakje met de demo van het bandje van haar toenmalige vriendje even vast. Dit pakketje moest bij Marky Ramone terrechtkomen. Hij speelde die avond in de Melkweg.
  Dit wordt onmiddelijk gespot door één van de roadies van Marky.
  “You want to meet Marky?”
  Wat bij een echte groupie vervolgens een wilde nacht in hotel Americain zou worden werd:
  “No but my boyfriend wants to!”

  The Ramones!!

 2. merlijn:

  Scene 1: in black rubberpants, met het zweet langs de benen!
  Scene 2: En hij zat daar als de King zelve, men mocht op ‘audientie’ komen, zo voelde het. Maar ik heb ‘m de hand geschud!

 3. Sien:

  Wauw! Maar niet ter plekke je vriendje gedumpt voor een wilde nacht?

 4. Merlijn:

  Haha nee, echt woest aantrekkelijk vond ik de ouwe punkerds niet!

 5. Anoniem:

  Baaah!!! groupies, wat een verachtelijk volk m/v.
  alleen maar proberen mee te liften op andermans sucses.
  Maar als het mijn groupies zijn vind ze wel schattig.

Plaats een reactie