Uw aanwezigheid wordt op prijs gesteld

zaterdag 10 februari 2007

Het is werkelijk verschrikkelijk in de supermarkt alle karretjes zijn in gebruik ik kan nergens meer langs ik draag behalve dat stomme mandje ook nog eens drie tassen aan mijn andere hand mijn pols wordt afgekneld vulploegmedewerkers staan in de weg om de schappen aan te vullen we zeggen ‘sorry’ als we elkaar proberen te passeren lachen een ongemeend lachje en ik spreek mezelf streng toe want echt ik zie scenario’s van in het rond schietende geweren en ik houd absoluut niet van bloed en zelfs moord zonder bloed vind ik niks dus waarom denk ik dit ik wil iets uit het schap pakken waar net een vulploegjongen van een jaar of veertien voor staat ga alsjeblieft aan de kant zo kan ik er toch niet bij en waarom staan er in godsnaam twee moeders van rondrennende kinderen met elkaar te praten midden in de winkel zien ze niet dat ze de hele doorgang belemmeren ’trut’ hoor ik een man zachtjes in zichzelf zeggen en ik ben niet die trut maar hij heeft het ook over die moeders en daar moet ik dan wel weer om lachen en ik besluit gewoon klaar te zijn en om niet met gevaar voor eigen en andermans leven weer terug naar de andere kant van de winkel te lopen om de vergeten paprika te pakken dus ik verzamel mandje tassen duw nog wat mensen aan de kant en wring mezelf een weg naar de kassa en daar

staat nergens een rij en ik kan bij alle kassa’s gewoon in een keer doorlopen.

10 reacties:

 1. Elsje:

  Via het blog van Ina (http://browniepoint.blogspot.com/) kwam ik hier terecht. Wat een leuk blog! Geen flauw idee wie je bent, maar je schrijft heerlijk… Ik neem je op in mijn favorieten!
  Elsje.

 2. Fien:

  Je moet dan ook nooit zelf op zaterdag boodschappen doen… :-)

  Trouwens om 17.00 uur op werkdagen is ook geen goed idee. Dan staat de bejaardenmaffia in de weg. Vinden ze gezellig.

 3. Merlijn:

  En zéker niet als de avond/nacht/ochtend ervoor van maar liefst 19.00 tot 05.00 uur geduurd heeft…

 4. Merlijn:

  En @ Elsje: dankjewel!

 5. Fien:

  @ Merlijn: Nachtbraken en dan ook nog boodschappen doen….. Chapeau!

 6. Ina:

  Is nicht Elsje me nog voor ook! Dag Merlijn, ik kom hier via A. Ik ga je lezen!
  Deze supermarktellende spreekt in ieder geval bijzonder tot de verbeelding. Over 23 jaar ga ik met pensioen, hele dagen in het gangpad staan, andere bejaarden jennen.

 7. Elsje:

  @Ina: nee joh, tegen die tijd moet ja a. werken tot je 70e (dat duurt nog langer dan 23 jaar!) en b. ga je natuurlijk geen andere bejaarden jennen maar die gehaaste jonge moeders die voor sluitingstijd op de kinderopvang moeten zijn terwijl er geen luiers in huis zijn zodat ze echt eerst nog even door de supermarkt moeten jakkeren met een karretje. En terwijl ze daar dan toch zijn, ineens bedenken dat de deodorant op is (door de indringende zweetlucht die ze, gestresst als ze zijn, verspreiden) en de pindakaas en dan ook maar een flesje wijn mee nemen om de reeds lang in de stress verloren gegane romantiek nieuw leven in te blazen zodat ze 9 maanden later weer die piepkleine luiertjes enz enz :-)

 8. Fien:

  @Elsje: Ervaringsdeskundige?

 9. Merlijn:

  @Ina: welkom en leuk, ik zal jou ook eens met een bezoek vereren (uiteraard direct al gedaan). En Elsje trouwens ook.

 10. Viagra:

  I just love your weblog! Very nice post! Still you can do many things to improve it.

  rH3uYcBX

Plaats een reactie