Gewone dingen die ik nooit gedaan had #1

woensdag 24 januari 2007

Van: nog nooit gedaan.
Naar: deze week al drie keer gedaan.

Zelf een sinaasappel schillen om deze vervolgens met de hand op te eten.

9 reacties:

 1. maxentia:

  d├ t geloof ik dan weer niet.

 2. Merlijn:

  De normaalste dingen zijn het moeilijkste te geloven….

 3. Plien:

  Ik vind het heel bijzonder!

 4. Maria:

  ik heb ooit eens een collega gehad op een school waar ik toen werkte, die met zijn broer een soort wedstrijd had om per week, per maand, zoveel mogelijk dingen voor het eerst te doen. Hij vertelde me dit in de trein van Krommenie naar Zaandam, terwijk ik mijn eerste kind in een buideltje bij me had. Het is meer dan dertig jaar geleden, maar zoiets blijft je bij.
  De man op zich werd later van school gestuurd omdat de schriftjes van de kinderen een puinhoop waren.

 5. pironik:

  schillen, hoezo? zoals een appel? met een mes?

 6. merlijn:

  @pironik: ik had zeker ‘pellen’ moeten gebruiken? Ja, zoals een appel, met een mes. Of pel je alleen mandarijnen want zonder mes?

 7. pironik:

  hm, pellen, schillen. moeilijke kwestie. in elk geval p├ęl ik mijn sinaasappelen en daar komt geen mes bij aan te pas. ik doe het nog altijd op vaders manier: je legt de appelsien (oei schreef ik appelsien, ik bedoel natuurlijk sinaasappel:) op de tafel en je zet er je vlakke hand op, en terwijl je druk geeft maakt je cirkelbewegingen tot je wel alle kanten gehad hebt. daarna zit te pel losser en gaat het pellen min of meer als bij een mandarijn.

 8. Merlijn:

  Dat ga ik ook eens proberen! Wat zijn er toch veel dingen die ik nooit gedaan heb. Dit lijstje gaat langer en langer worden.

 9. Plien:

  In Berlijn zag ik een sinaasappelpers met als gedeelte waar je de sinaasappel op doet (hoe heet dat eigenlijk?) het hoofd van Angela Merkel. Maar de winkel was dicht anders had ik er graag een voor je meegenomen!

Plaats een reactie