Storm in een glas water

donderdag 18 januari 2007

’t Ligt zo voor de hand om over regen en wind te schrijven als volgens het nieuws op radio en tv storm Nederland ‘in zijn greep houdt’. Haha, echt niet! Iedereen zit hier gewoon en heeft de tram of zelfs de fiets genomen. Ik nam de tram voor de verandering en moest in mezelf wat lachen toen we langs de┬ Eerste Leeghwaterstraat reden. Want de eerste straat zonder water moesten we nog tegenkomen.┬

Tot zover mijn bijdrage aan berichtgeving over┬ ‘Nederland maakt zich klaar voor de storm’, ‘Regenoverlast in aanloop naar storm’, of ‘Lange file door waterballet’.

En de NOS maar achter een ‘storm-item’ aan door zich naar het strand in Zandvoort te begeven waar de wind in de microfoon stukken┬ harder klinkt dan normaal. ‘Welke windkracht is dit nou?┬ ‘Windkracht 9, bijna 10 is het wel!’. Eenmaal binnen in het strandpaviljoen merkte je niks meer van de storm. Dat was┬ een tegenvaller.┬ ┬

In eerste instantie┬ wilden de verslaggevers┬ naar bouwterreinen om daar spannende reportages te maken over┬ zwierende bouwkranen, in de hoop op eventuele ongelukken. ‘Is dat niet gevaarlijk, zo’n hoge bouwkraan met die storm, hoe gaan jullie daarmee om?’ Maar: ‘Bij windkracht 7 werken we al niet meer met kranen, veel te gevaarlijk’. ‘Dus dit is eigenlijk helemaal geen item?’ ‘Nee.’

5 reacties:

 1. maxentia:

  H├ęh├ę, hier in Vlaanderen ook van die sensatiebeluste paniek. De reporter op het radionieuws “en bij welke windkracht sluit de haven?”. De havenmeester verveeld : “de haven sluit nooit, meneer”

 2. Zustert:

  Haha!

  Maar daar heb je het al:

  http://www.nu.nl/news/948834/10/Bouwkraan_stort_neer_op_gebouw_in_Utrecht_%28video%29.html

  en http://www.nu.nl/news.jsp?n=949024&c=74

  en wist je dit al?

  Deze waarschuwing is ontwikkeld na 25 november 2005, toen een verkeerschaos op de Nederlandse wegen ontstond door hevige sneeuwval.

  Herinner jij je die dag? En waar was je? Volgens mij stond je in de urenlange in de file, bibberend van de kou. Dus het weeralarm is ook een beetje voor jou gemaakt.

 3. De Ward:

  Nou, maar ik zat dan toch maar mooi in de auto…. ging hele tijd goed… de lucht in de verte was wel inktzwart…. en plotseling zag ik niets meer en niemand niet en remde iedereen hard af.. zag je gelukkig remlichten. Alle ruiten waren plotseling geheel beslagen, hevige bliksemflitsen (je hoorde geen donder), hevige slagregen, de ruitenwissers haalden het niet. Mijn hart begon gelukkig weer te kloppen, ik vond een ruitenwisser voor binnen, zag gelukkig de streep op de weg weer en had gelukkig niemand geraakt en niemand mij. Van stapvoets kwamen we weer in een sukkelgangetje en allengs harder. Na 20 kilometer was het voorbij. Best spannend. Thuis aangekomen was de buurman zijn omgewaaide oude appelboom van en voor zijn garage aan het verwijderen. Hij gaf altijd zoveel en zulke lekkere appels en bovendien prettige schaduw. Volgend jaar geen appelmoes meer.

 4. De Ward:

  Voordat Pironik ermee komt: zijn het geen zwiepende bouwkranen?

 5. zustert:

  Ja, de storm kwam al snel uit z’n glas, ik denk dat dat het was. Ik kwam alleen maar thuis dankzij Mijmerlijn. En nu gaan er wel treinen, terwijl ik juist vandaag thuis wilde blijven!

Plaats een reactie