Vorderingen van een Beter Mens

dinsdag 9 januari 2007

Ik heb het gedaan. Ik heb mijn hoofd om de hoek gestoken bij De Verongelijkte, bleef in de deuropening staan en vroeg hoe is je verhuizing gegaan, was het veel werk en woon je fijn? Hij vertelde. Over stapels troep op straat en hoe dat opluchtte. Sprak positieve woorden over het kleine niet helemaal echte verhuisbedrijf. Maar vijfhonderd euro, met lift, en alles in een keer. Hoe hij sliep op een matras op de grond de eerste nacht. En vooral hoe blij hij nu was.

Ik praatte mee door instemmende geluiden te maken. Dat ik snapte hoe het was. Ik lachte en knikte of schudde mijn hoofd. Toen maakten we een einde aan het gesprek; er moest weer over tot de orde van de dag gegaan worden. Ik draaide me half om, richting eigen kamer, hij draaide zich terug naar zijn bureau.

‘Dankjewel voor de belangstelling’, zei hij toen.

6 reacties:

 1. PW:

  Je bent een Zeer Goed Mens!

 2. zustert:

  Is dat echt waar? Dat vind ik heeeel lief! Van jou, maar vooral dat hij dat laatste zei! Daar moet ik bijna om huilen.

 3. maxentia:

  nog maar pas begonnen een beter mens te worden en het loont al

 4. Merlijn:

  Hier is helemaal niets aan gefantaseerd of verdraaid, voor de verandering eens puur de waarheid.

 5. PW:

  Ik geloof het helemaal en ik moet bekennen dat ik net als zustert ook bijna een traantje moest wegpinken om het laatste.

 6. Lotte:

  Ik ben echt trots op je!!!

Plaats een reactie