Verschoon de lakens

dinsdag 2 januari 2007

De kerstdagen zijn gelukkig voorbij en alles wat nog aan kerst doet denken komt nu viezig over. Ik moet denken aan ziekige, snotterige mensen in een onfris bed. Ik heb zin om ze een schop te geven en naar buiten te sturen. Weg met die kerstbomen, engeltjes, stalletjes. Snuit je neus en ga het bos in waar je geen lampjes in de bomen aantreft.

Alleen de kerstkaarten hangen nog steeds op de deur omdat het ook wel nieuwjaarskaarten heten en we zijn nog maar net begonnen met dit jaar. Mag je kerstkaarten weggooien of moet je ze bewaren, en voor hoelang? Kaarten waar alleen een afzender opstaat, verdienen wat mij betreft alras de papierbak. Kaarten met een echt aan mij gerichte tekst mogen de bewaarla in.

Ook de uitverkoop doet viezig aan. Misschien door het teveel aan graaiende grabbelende mensen die vanuit het hele land een dagje Stad komen doen. Kleren die onopgevouwen op grote stapels liggen. Ik neem me voor alleen nog maar ’s ochtends winkels te bezoeken. Of helemaal niet, maar daar zou ik alleen maar mezelf mee hebben.

Verder kan ik geen voornemens bedenken. Als je gelijk doet wat je denkt, is het geen voornemen meer maar een actie. Hoelang moet je wachten met tot actie overgaan wil het nog een voornemen heten?

1 reactie:

  1. De Ward:

    En dan óp naar de nieuwjaarsrecepties… voor een paar nuttige tips, inclusief zoenen of niet: lees de weblog van Frans van Marwijk:

    http://www.managersonline.nl/index.php?section=weblog&action=show&id=140

    Op de filosofische eindvraag heb ik geen antwoord. Evenmin op de vraag hoe lang een voornemen voornemen mag heten als je het toch niet gaat uitvoeren.

    Ik ga morgenochtend naar de stad!

Plaats een reactie