Zomaar een einde van een jaar

zaterdag 30 december 2006

Zo, het oudejaar is gevierd. Afgelopen woensdag al om precies te zijn. De omstandigheden waren er gewoon naar: een fijn gezelschap waarin in eerdere jaren ook al oud en nieuw was gevierd, er was lekker eten: Hollandsche pot in verband met de terugkomst van het tijdelijk Canadese vriendinnetje, er waren kleine cadeautjes, er was alcohol en er waren gelukkig geen oliebollen. Het klopte allemaal.

´Het lijkt wel oud en nieuw´, zei een van ons op een gegeven moment. ´Nog drie uur!´ We gingen allemaal in onze rollen op. Toen het bijna twaalf uur was, zetten we de televisie op de teletekstklok. Er kwam onverwacht een fles champagne op tafel. Om 0:00 uur sprong de kurk van de fles (ik geef toe, dat was een halve minuut later, maar laat me nou even) en sprongen wij op om elkaar te zoenen. Gelukkig nieuwjaar! en we deden de balkondeuren open om naar het vuurwerk te kijken. Het had niet realistischer kunnen zijn dan op een 31 december. Kleuren en knallen en in de lucht de geur van kruit.

Er waren ook nog voornemens voor het nieuwe jaar: een van ons wilde meer gaan roken, een ander meer drinken en uitgaan. Nog een ander besloot te stoppen met sporten. Zelf leek het me een goed idee om eens met drugs te beginnen. We juichten elkaars goede voornemens toe. Daarna dansten we door de kamer.

Volgens mijn kalender is het jaar nog steeds niet afgelopen. In de brievenbus vind ik een kaartje van Bewust Buiten Bewegen met de wens voor een Healthy & Happy New Year. Op de televisie wordt Saddam Hussein opgehangen. Ik weet niet zo goed wat een einde en wat een begin is. Misschien is het ook wel hetzelfde.

5 reacties:

 1. Ai!:

  ben ik weer te laat..maar het mag nog twee weken in het nieuwe jaar dacht ik, dus: Happy New Year!!!!!!!!!!!!!! En ik hoop dat je nog veel moois te zien krijgt in je glazen bol!

 2. Frientje:

  Als jij maar wel blijft sporten! Het is zo saai in m’n eentje, en dan vergis ik me ook nog eens in de lestijden….

 3. Maria:

  Dank voor deze en de vorige. Ik moest erom lachen en ik vorelde me toch al niet treurig. Ik heb ook ooit mijn kerstboom met rood crepepapier om de pot water gegeven, met fraai effect. De kerstboeken die eronder lagen, geillustreerde boeken met kerstliedjes en dito verhalen om de kerstsfeer extrs kracht teg even, waren goed geworden voor de papierbak.
  Natuurlijk leer je van al je ervaringen.
  Niet dat je daarna nooit meer zoiets stoms doet.
  Het geeft juist ruimte voor nieuwe dingen.
  Zo kun je altijd iets meemaken en verrassingen ondergaan.

  Dit jaar heb ik mijn groot gegroeide kamerden versierd met kerstverlichting.

  Gelukkig Nieuwjaar!

 4. Merlijn:

  Gelukkig nieuwjaar voor jullie allen ook! Hoe het officiele oud en nieuwfeest was, volgt nog…

 5. Eiske:

  Hee lieve lijn,

  een heel gelukkig 2007, dank je wel voor je lieve kaart.
  Dit jaar een andere ervaring met de kerstboom, hij was ook nog ingepakt, en toen we hem thuis gingen ontdoen van het netje, waren we blij verrast! De boom is prachtig en elke keer als ik thuis kom, ruik ik zelfs dat er een ‘echte’ boom staat!
  Tot snel, liefs Eiske

Plaats een reactie