Over snorren

vrijdag 8 december 2006

Ome Joop heeft een grote krulsnor. Aan beide uiteinden eindigt de snor in een sierlijke krul. Nadat zijn vrouw overleden was, besloot ome Joop zijn snor te laten staan. Hij is erg trots op die snor. Die snor heeft hem immers geen windeieren gelegd.
‘Mijn hele leven is veranderd sinds ik een snor ben gaan dragen. Het leven is sindsdien alleen maar mooier geworden.’ Ome Joop is namelijk al elf jaar regerend Nederlands kampioen Mister Snor.
Mannen met snorren blijken bijzondere persoonlijkheden te zijn: ‘Een man met snor houdt van netjes en heeft een beetje kapsones. Je moet natuurlijk wel het visitekaartje zijn van je snor.’
Ome Joop gaat ook dit jaar weer zijn titel verdedigen. Hij heeft er het volste vertrouwen in. ‘In vakjargon; dat zit wel snor.’

En daarom houd ik zo van huis-aan-huiskrantjes.

5 reacties:

 1. maria:

  Ja ik ook. Daarin kun je nog eens nieuws lezen! In de stad waar ik woon hebben we er twee, maar sinds een paar jaar krijg ik er maar een.
  Reden: niemand in de hele stad te vinden die voor een aardige bijverdienste zo’n krantje huis aan huis in de brievenbussen wil gooien.

 2. tsja...?:

  tsja,

  met je stukjes zit het wel snor!….maar huis aan huis bladen?..het worden er steeds meer..en er staat steeds minder in..Ik gooi ze 9,9 van de 10 keer ongezien weg en heb geen zin om zo’n lelijke nee-nee sticker op mijn brievenbus te plakken. Wat mij betreft mag het verboden worden. Het is pure milieuvervuiling (ook geestelijk). Ook al is het jammer voor de meneer met de snor misschien?.

 3. merlijn:

  @tsja: probeer de poezie er maar eens van in te zien. Die bestaat echt. Let op taal en verhaal en vermaak je! En ook de kat is er daarna altijd heel blij mee.

 4. NANCY:

  MANNEN MET SNORREN ZIJN SEXY!

  MANNEN LAAT JULLIE SNOR GROEIEN, KAALGESCHOREN IS VOOR WATJES ZONDER STIJL!!!!!!

  I LOVE SNORREN

 5. Martin Alberts:

  Hallo,
  Ik maakte deze week een foto van Ome Joop snor.
  En nog wel voor het Casa Rosso theater. Zin om te kijken ?
  Veel plezier…..
  Martin Alberts

Plaats een reactie