Niemand op heel Vlieland

zondag 19 november 2006

We lopen een restaurant binnen dat er vanbuiten uitziet alsof het ons met alle liefde wil ontvangen. De helft van de ruimte bestaat namelijk uit lege tafeltjes. Voor de vorm blijven we even staan wachten voor we aan een van de tafels plaatsnemen.

‘Hebben jullie gereserveerd?’, vraagt het meisje dat op ons afstapt. Dit is een onverwachte opmerking in deze situatie. We kijken elkaar aan en kunnen ons lachen niet inhouden. Het meisje weet niet wat ze met onze verbaasde blikken en ontkennende antwoord aan moet en wijst ons ietwat onwillig naar een van de tafeltjes.

‘Als het wel vol was geweest waren we gewoon ergens anders heen gegaan’, voeg ik aan het ‘nee’ toe. Een restaurant reserveren als je een weekend weg bent: als het in een woord zou passen, was het een contradictio in terminus. ‘Het is verstandig om op heel Vlieland te reserveren’, kaatst ze de bal terug.

We durven niets meer te zeggen en denken aan de uitgestrekte eenzaamheid van het strand eerder op de dag.

6 reacties:

 1. Ayert:

  Haha, welk restaurant was dat? Die lieve pannenkoekentent? Onee, dan zou je het geen restaurant noemen, maar pannenkoekennogwat, denk ik. Hmm…

 2. merlijn:

  In dat pannenkoekrestaurant of -tent heb ik de heerlijkste pannenkoek ever gegeten (maar die van Ayert waren ook heeeel lekker natuurlijk!). Het was een visrestaurant. Dat ook nog eens matig was.

 3. Klega:

  Ja hoe haal je het in je hoofd! Een weekendje weg zonder van tevoren alle dinertjes vast te leggen! Tssss.

 4. AnnaDenise:

  No man is an island!

 5. Joyce:

  En ik vraag mij oprecht af wat jullie in de godsnaam op Vlieland doen! Je bent dus echt linksaf geslagen…NOOIT MEER DOEN DUS, rechtsaf is beter!
  Daar kun je nog zonder te reserveren terecht in leuke restaurantjes.
  Maar gelukkig weet je beter…toch?

 6. Hedzer:

  Nooit meer linksaf slaan? Sla dit jaar twee keer linksaf en één keer rechtsaf om een vrijgezellenfeest te vieren. Dat moet je daar doen en verder voor de rust naar Vlieland. Dus linksaf is toch beter! ;-)

Plaats een reactie