Het beste recept voor bananenbrood

donderdag 16 november 2006

Ze is gek op bananenbrood. ‘I’m in the baking mood’, zegt ze dan, en ze belt een vriendin voor het beste recept voor bananabread. De hond van haar ouders is pas geleden overleden, daarom maakt ze een extra bananabread voor hen. Al eerder heeft ze een sympathy card gestuurd om haar medeleven te betonen.

Haar favoriete tijd van het jaar is kerstmis. Daar leeft ze maanden naar uit. Lang vantevoren bedenkt ze wat ze voor haar familie gaat maken want ze is heel creatief. En voor kerstcadeautjes heeft ze nauwelijks geld. Voor haar moeder maakt ze een t’shirt met Tweety erop, in christmas theme uiteraard. Haar nicht krijgt een geborduurde Iejoor, óf een kussensloop met haar naam erop, dat weet ze nog niet zeker. Haar broer, die draken verzamelt, krijgt uiteraard een draak die ze uit klei boetseert. Oma krijgt een mandje met koffie en snoep erin. Wat ze voor haar vader moet maken, weet ze nog niet, want het is altijd zo moeilijk iets voor hem te bedenken. En oja, wat is mijn lievelingskleur ook alweer?

Omdat ze veel ziek is, heeft ze weinig vrienden, maar de puppies en kitties zijn haar beste gezelschap. Die zijn nooit mean tegen haar. De nurses zijn wel vaak mean, maar dat komt omdat ze zo dik is, denkt ze zelf. Vanwege haar slechte gezondheid werkt ze niet en komt ze weinig buitenshuis. Sporten of gewoon wandelen valt niet binnen haar bereik. Als ze een middagje met haar moeder naar de mall kan, heeft ze de dag van haar leven. Vaak bidt ze tot God dat ze haar prins op het witte paard tegenkomt.

Het duurde twee maanden voor ze me had teruggeschreven. Dat kwam, de postzegels waren op, dus ze moest wachten tot pay day.

Ik voel me wel eens schuldig dat ik alles heb wat zij niet heeft. Ik denk dat ik haar het recept voor bananabread ga vragen.

3 reacties:

 1. DeWart:

  Wat een akelig mooi ontroerend stukje…..Wil je het recept voor bananenbrood ook naar mij sturen? Mischien een wedstrijd in het lekkerste bananenbrood organiseren en de opbrengst gaat naar haar…

 2. aefke:

  Inderdaad. Een mooi, heel mooi stukje.

 3. Gerda Roos:

  Ook ik ben gek van Bananabread, geproefd in Amerika toen ik bij vrienden op visite was in 2006. Geweldig om er kerst en oudjaar mee te maken.
  Ik zou graag het recept willen ontvangen, hopelijk smaakt het net zo lekker, maar toch anders, want ik ben dan gewoon in Nederland….

  Bedankt alvast voor de moeite,

  Gerda

Plaats een reactie