Auberginerolletjes met mozzarella in verse tomatensaus

vrijdag 10 november 2006

We zaten in een Italiaans eethuis. Zonder pizza’s, maar met een echte Italiaanse mama en echte Italiaanse zonen. De mama had een grof gezicht, donkere krullen eromheen, en een stem als van een man. De zonen renden voor haar. De zonen waren ook heel Italiaans met hun voorkeur voor blond. Mijn tafelgenote was blond. Af en toe moesten we moeite doen om ons eigen gesprek voort te zetten, zoveel aandacht kreeg ons tafeltje. Er zaten ook voordelen aan; zo hoefde de wijn niet betaald te worden.

Aan het tafeltje achter ons zat een verliefd stel. Dat zag je omdat man en vrouw zich regelmatig over het tafeltje bogen om elkaar te zoenen. Liefde is mooi om te zien, maar dit was eerlijk gezegd nogal irritant. Want als je je tafelgenoot aankijkt tijdens een serieus (of minder serieus) gesprek, dan wil je niet vol in beeld een zoenend stel hebben. Tenminste, ik niet. Ooit had ik een soortgelijke ervaring: aan de overkant van de tafel zat mijn afspraak met wie ik tot dat moment nooit verder was gekomen dan een goed gesprek, dus dit was een cruciale avond. Maar steeds als ik hem aankeek, zag ik achter hem een stel dat heel wat verder ging dan een goed gesprek en elkaar liefkoosde dat het een lieve lust was. Dat was lastig concentreren.

Waar de verliefden in de Italiaan over spraken tussen het zoenen door kon ik niet horen. Maar ik luisterde met andermans oren naar ons eigen gesprek. Als ik nu mij was aan een ander tafeltje, naast de converserende mij, dan had ik mij vast heel irritant gevonden. Ik was blij niet naast mij te zitten. Maar mij was alleen en niemand luisterde mee.

Terug in de trein vertelde een jongen aan een vriend over zijn uitgaansavond: ‘Toen gingen we ook nog shoarma eten maar dat ging ’n beetje mis. Ik kon me niet op die shoarma concentreren.’ De vriend accepteerde dit als een feit en vroeg niet verder.

2 reacties:

  1. maria:

    wouw, die laatste alinea; wonderful!

  2. Eiske:

    Nu pas eindelijk even een moment gevonden je geweldige site te bekijken. Heb al heel veel verhaaltjes gelezen en deze is natuurlijk helemaal leuk (voor mij niet herkenbaar, haha, ik was de persoon die tegenover je zat!),
    was, zoals al geschreven, helemaal top!> zoen van mij

Plaats een reactie