Buurtgeluk

dinsdag 10 oktober 2006

Ooit woonde ik tegenover een drugsdealer. Zijn ramen waren afgeplakt met karton en op de meest vreemde tijden werd er aangebeld. Of aangeschopt. Het liefst midden in de nacht. De drugsdealer had ook een vriendin. Op een keer werd de drugsdealer opgepakt. Politie belde aan en nam hem mee. Nog weer later, toen hij allang weer vrij was gelaten, werd zijn huis ontruimd. Daarna zag ik de vriendin wel eens door de straat strompelen op een hooggehakte schoen. Nu klopte zij op haar beurt aan┬ bij haar oude huis,┬ er woonde namelijk direct weer een nieuwe drugsdealer. Ze werd bruut weggestuurd door de nieuwe bewoner.

Nu woon ik naast en tegenover blonde kinderen. Ze zijn overal. Jongetjes met halflang haar, meisjes met staartjes en vlechtjes; retro-kinderen van┬ ouders die er op hun eigen jeugdfoto’s exact hetzelfde uitzagen.┬ De kinderen passen┬ uitstekend┬ in hun retro-interieur. Een package deal uit┬ de reclamefolder. Ze heten Finn, Luna, Sterre, Sem┬ of Noor. ’s Ochtends┬ verdringen bakfietsen elkaar op het schoolplein om de kinderen af te zetten.┬ De aanwezigheid van de┬ vaders zorgt┬ voor net een tikje extra spanning. In het speelkwartier spelen de blonde kinderen paardje of rennen achter elkaar aan. ’s Middags fietsen de blonde meisjes op roze fietsjes over de stoep. De blonde jongens schoppen tegen een bal┬ op het voetbalveldje.

Het aantal echtscheidingen in deze buurt ligt heel hoog.

8 reacties:

 1. iamzero:

  Ja, stellen met kinderen scheiden een stuk sneller. Sowieso, getrouwde stellen.

 2. Maria:

  vaak hebben die kinderen ook een vijftigerjarenstep; zoeen als hun grootouders hadden.

 3. Plien:

  Er valt nou eenmaal weinig te scheiden als je niet getrouwd bent.

 4. Victor:

  Hahahahahahaha!!

 5. Ex-Favo Zwaag:

  Van getto –> getto, het is allemaal tuig.

 6. Ren├ę:

  Ik weet dat boven de drugsdealer een man woonde die een aantal jaar een bruine onderbroek voor zijn raam had hangen. Dat weet ik nog goed.

 7. zustert:

  Niet om het een of ander. Of misschien omdat we het toch over echtscheidingen hebben, maar moet het niet Favo-ex-zwaag zijn (met hoeveel streepjes Zero? Of gewoon aan elkaar? (Noem het maar gewoon favoexzwaag))? Dat is tenslotte wat anders dan een ex-favo zwaag. Dat hoef ik niet uit te leggen, neem ik aan.

 8. iamzero:

  Misschien denkt Ex-Favo Zwaag dat hij in de rangorde der Favo Zwagen zijn eerste plaats heeft moeten afstaan?
  Ik dacht eigenlijk dat ex-favo zwaag en zustert dezelfde persoon waren: de ex van favo zwaag.

Plaats een reactie