Wc-poëzie

maandag 2 oktober 2006

Wat het leukste aan feestjes is? Of aan bezoek? Niet de troep na afloop, niet het aanbellen bij de buren met je welgemeende excuses voor de overlast. Dat is de poëzie achteraf. Wc-bezoekjes duren net iets langer dan normaal en de volgende dag is de reden zichtbaar. Ik heb het niet over stank (die viel mee dankzij het net aangeschafte dennenblokje), niet over vlekken op de bril (die er uiteraard geweest zullen zijn). Niet over zoiets banaals. Ik heb het over de magnetic poetry kit (Nederlandse editie) in het toilet. ‘Ontdek onvermoede creatieve talenten in uzelf’.

Wie is de maker is van ‘Blik naar prachtig naakte mannen? Is dat het enige andere meisje in het gezelschap, of zou vriend X dan toch…Wie heeft ‘moeder’ geplakt achter mijn al eerder gelegde combinatie Ik neem ge voor lief?Toegegeven, de woorden die de uitvinders van de poetry kit uitgekozen hebben, hebben soms een hoog candlelight-gehalte, zoals zee, zomer, huid, kussen, viool of muziek. Ook veel woorden hebben meerdere betekenissen waardoor er met de meest onschuldige woorden uiterst seksueel getinte gedichten kunnen ontstaan mits in de juiste combinatie. Ook, of misschien wel juíst met de candlelight-woorden. Ik ben de eerste om toe te geven dat ik me daar regelmatig van bedien. Ik ben de enige niet, blijkt nu. Het onschuldig ogende ‘vinger’ wordt een imperatief als er een persoonlijk voornaamwoord achter komt te staan. Ik citeer, maar wie ik citeer, geen idee:

Vinger haar
Rose bloem
Lik haar vloed
Bitter geur en
Hemelse schoonheid

(Opmerking terzijde: de spelfouten zijn afkomstig uit de poetry kit zelf.)

Terug naar de dag na het feestje. Locatie: wc. Ik lees, zoek nieuw ontstane woordcombinaties. Hoe serieus moet ik dit nemen? Onthult dronkenschap de waarheid, of slechts een creatieve geest?

Wanneer ziet hij het lichaam van schaamte?

7 reacties:

 1. merlijn:

  je eerste weblog

 2. iamzero:

  Ha! En dat er maar vele mogen volgen / de creatieve geest veelvuldig geprikkeld moge worden! (Ach, die waarheid, wat heb je eraan?)

 3. PW:

  Ik sluit me helemaal bij Lama aan.

 4. Merlijn:

  Dé waarheid bestaat niet eens, dus lang leve de creativiteit!

 5. Ex-Favo Zwaag:

  Feestjes, dan wordt de bank toch vies. :)

 6. merlijn:

  Ja ex-favo zwaag, ik stond doodsangsten uit, wat denk jij!

 7. esther:

  Mooi hoor! Ik ga dit vaker lezen. Leuk, het stukje over de wc poezie. Ik zal je verklappen, de naakte mannen waren niet van mij….maar van wie dan!
  Liefs!

Plaats een reactie