Categorieën
algemeen

Houd de tijd

Het gaat te snel. We staan op, eten, spelen, werken, eten weer en gaan naar bed. En net op het moment voor het naar bed gaan, in bad, is haar gezichtje alweer veranderd. Ze kijkt me aan met andere ogen. Er valt niet te zeggen wat er precies veranderd is. Maar iets is anders dan gisteren.

Ik kijk en moet blijven kijken. Mezelf dit beeld inprenten, het ergens opslaan waar het de meeste kans maakt om bewaard te blijven. Want foto’s helpen niet genoeg met het vasthouden van de tijd.  Elke millimeter van haar lichaam is continu in beweging. Na het slapen kan zomaar een nieuwe versie van de dochter zijn ontwaakt.

3 reacties op “Houd de tijd”

Ongelofelijk hè? Alles vasthouden lukt inderdaad niet, maar ik ben wel heel blij met onze videocamera – die hebben we gekocht toen Bonkje bijna twee was en als we toen geen filmpjes hadden gemaakt had ik nu echt niet meer geweten hoe ze toen klonk en bewoog. En dat is toch wel erg leuk om zo nu en dan even terug te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.